Για να μην τα πάρει ο ποταμός
Καλώς ήλθατε στην Ελληνική παράδοση
Oι άνθρωποι και οι παραδόσεις τους, έχουν τον πρώτο ρόλο σε αυτό το -σύντομης διάρκειας- διαδικτυακό ταξίδι, αποτίνοντας φόρο τιμής σε μια Ελλάδα που παραμένει πιστή στον εαυτό της, μέσα απ’ τους αιώνες.

Κοριτσάκια 6-10 ετών - Λέγεται και «ΚΡΙΝΑΚΙ».
Όλα τα κοριτσάκια κάθονται στη σειρά, εκτός από τη μάνα, που στέκει ορθή, απέναντί τους. Καθώς κάθονται, κρατούν τα χέρια τους ενωμένα, με τις παλάμες τεντωμένες, επάνω στα γόνατά τους. Η μάνα, που στέκει αντίκρυ τους, έχει κι αυτή τα χέρια της ενωμένα κατά τον ίδιο τρόπο, αλλά μέσα στη χούφτα της έχει κρυμμένο ένα δαχτυλίδι ή ένα χαλικάκι ή οποιοδήποτε άλλο μικρό αντικείμενο. Η μάνα στέκει μπροστά από κάθε κορίτσι και βάζει τα ενωμένα χέρια της ανάμεσα στα δικά του, που μόλις τα ανοίγει κάνοντας πως τάχα αφήνει να πέσει στα χέρια του το δαχτυλίδι. Τελικά, το αφήνει να πέσει στα χέρια κάποιας, συνεχίζει όμως ως την τελευταία. Όταν περάσει απ’ όλες, ρωτάει όλα τα κορίτσια, ανάκατα, σε ποια άφησε το δαχτυλίδι. Όποια το ανακαλύψει, γίνεται μάνα, αλλιώς το παιχνίδι ξαναρχίζει με την ίδια μάνα.

Το kardari.gr είναι αναδημοσίευση της εξαιρετικής ιστοσελίδας users.sch.gr/vaxtsavanis. Στόχος του kardari.gr είναι να αποτελέσει ένα επιπλέον δικτυακό ανάχωμα στην πρόκληση του τίτλου της ιστοσελίδας: "Για να μην τα πάρει ο ποταμός". Το kardari.gr δημιουργήθηκε με σεβασμό, αγάπη, μεράκι και νοσταλγία από την ομάδα του arithmos.gr και είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα του χθες, που σιγά-σιγά ξεχνιέται και χάνεται.
Επικοινωνία με το kardari.gr : info@kardari.gr

Search